Kiadványaink

Nem tudunk mindenhol és mindig ott lenni, ahol szükség van ránk. Ezért elhatároztuk, hogy arra az időre is gondoskodunk a kicsik szórakoztatásáról, amikor nem vagyunk velük. Ezért készítettünk ÁGYSZÍNHÁZ címmel több műsoros videokazettát, amelyekben összegyűjtöttük az eddigi tapasztalatokat, ötleteket, melyek segítik az animátorok - különösen az újak - munkáját is.

Az első kazetta, az ÁGYSZINHÁZ egyrészt felkészít a kórházi vizsgálatokra, másrészt szórakoztatva ad ötleteket, hogyan töltsék a beteg kisgyerekek idejüket hasznosan, játékosan a kórházban.
A másik műsoros videó, az ÁGYSZINHÁZ GYEREKEKNEK. Ebben klasszikus és saját meséket mondunk el, kiegészítve sok-sok kézműves ötlettel. Módszertani-játékos füzeteket is mellékeltünk hozzá. Szeretnénk ezt a munkát folytatni, az új tapasztalatokat továbbra is összegyűjteni.

Elkészült a BÁBOK, BÁBJÁTÉKOK és az ÁGYSZÍNHÁZ, BÁBSZÍNHÁZ műsoros videóink is, melyek a bábozás csodálatos világába vezetik be nézőit. Ezeket a műsoros videókat ott hagyjuk az osztályokon, így a gyerekek önállóan játszhatnak akkor is, ha mi nem vagyunk ott.

Készítettünk foglalkoztató mesekönyvet MESEDÉLUTÁN címmel, mely szintén a bábozáshoz, a mesékhez ad ötleteket, segítséget.

Nagy sikere van a MAPPASZINHÁZ-nak, amely a legkisebb bábszínház. Alapmesék ismeretében papírból megadott sablonok alapján az ügyesebbek bábokat, hátteret készítenek, a betegebb gyerekek készen kapják a kis bábszínház kellékeit. Így mindenki állapotának, kedvének megfelelően tud játszani az alapítvány által kitalált legkisebb bábszínházzal, a MAPPASZÍNHÁZZAL.